Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Mi a legfontosabb költöztetés előtt

Hány darab nagyobb tárgyat kell átvinni? (bútor, szekrény, ágy, stb...) A legnagyobb bútor mérete meghaladja akár a három métert is? A költözni vágyó emberek rendelkeznek kerttel/ kerti bútorral?

 


Fontos kérdések költözés esetén! A következő írás ebben lehet segítségére!

 

 

  • Lakáson kívüli előkészületekA legfontosabb a parkolóhely kialakítása mindkét költözést érintő helyen, ezért számoljunk a teherautó méretével és legalább 2- 3 gépkocsi helye legyen biztosítva. A költözés előtti este a célállomásoknál minél közelebb keressünk parkolóhelyet.

  • Előkészületek lakáson belülA legfontosabb a dobozok és zsákok beszerzése. Cégünk ingyen biztosít Önnek  a költözéshez dobozokat.  Igény esetén akár még a teljes csomagolást is ránk bízhatja.

 

Dobozokat érdemes közeli kisboltokból, esetleg éttermektől kérni, így jól jár a bolt is- mert kevesebb hulladékot kell elszállítaniuk és Önnek is megéri, mert teljesen bérmentesen hozzájut a csomagoló anyaghoz.

 

  • A pakolás időbeli sorrendjeCélszerű először a kevésbé fontos tárgyakat elcsomagolni, dísztárgyakat, társasjátékokat, könyveket és ha ezekkel végeztünk, a legvégére hagyjuk a mindennap használt dolgainkat, törölköző, fogkefe, szappan, wc- papír stb.

Ügyeljünk arra is, mi kerül dobozba illetve zacskóba.

Értelemszerűen a törékeny tárgyakat és vegyszereket meg könyveket  dobozokba helyezzük, míg a ruhák, törölközők és kabátok mehetnek a zsákokba. A zsák legyen extra erős szemetes- zacskó.

 

  • A költözéskor használt dobozok címkézéseHiába pakolták tele a dobozokat és töltötték meg a zacskóikat, ha nem írnak a tetejükre semmit, a költöztetőknek is nehezebb a dolguk, mert értelemszerűen másként fogunk meg egy "törékeny" dobozt, mint egy "ruhák"- kal ellátott feliratút.

Az új helyen is könnyebben boldogulunk, ha tudjuk, hogy mi hová kerül a feliratok alapján és a tulajdonosoknak is egyszerűbb, mint emlékezni minden egyes doboz és zacskó tartalmára.

  • Nagyobb bútorok és nagyobb tárgyakNagyobb bútorokat nem szokás becsomagolni, de szállítás előtt természetesen ki kell pakolni a fiókokat.

Ha egy DVD lemezjátszónak még megvan a doboza, könnyebb abban szállítani. Régi tárgyak, antik bútorok esetében azonban kötelező a csomagolás, kollégáink egy erre a célra kifejlesztett csomagolóval vonják körül a kényes bútordarabokat.

Az összeszerelhető bútorokat természetesen szereljék szét, vagy ha megkérnek minket, mi megtesszük Önök helyett. A hűtőt is ki kell pakolni és körülbelül két óráig érdemes kikapcsolva hagyni, ezen kívül a mikrosütő üvegtányérját a törékeny feliratú dobozba megfelelően érdemes helyezni.

 

  • Különleges bútorok, extra nehéz tárgyak és élőlényekEzek alatt olyan tárgyakat értünk, ami a költözésen kívül speciális odafigyelést igényelnek: kerti szökőkút, pianíno, zongora, márványasztal, páncélszekrény stb.


Házi kedvenceink gazdáikkal utazzanak, az akváriumban tartózkodó halak és kisteknősök is speciális, lukas zacskóban. Az akvárium mehet a törékeny tárgyak közé, de érdemes úgy feliratozni a dobozt, hogy kicsomagolásnál rögtön visszategyük kis állatkáinkat megszokott helyükre. Növényeinket a költözés napján semmi esetre se locsoljuk meg, így elkerülhetőek az utazás során, hogy a járművet bepiszkítsák.

 

Egy jó tippÁllítsunk össze egy kisebb táskát, ha esetleg valami elkeveredett, nem találjuk, vagy tudjuk, hol van, de képtelenség hozzáférni.

E kisebb táska tartalmazzon  néhány ruhát,  alapvető gyógyszereket, személyi iratokat, telefontöltőt, stb. tehát a hétköznapi élet elengedhetetlen kellékeit. Megkönnyítjük a dolgunkat, hiszen költözés után még napokig káosz uralkodik körülöttünk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Facebook

Elérhetőség

Költöztetők Királya

Minden nap vállaljuk a szállítást akár Ünnepnap is:
Non-Stop!!!!

06-30-222-38-55

koltoztetokkiralya@gmail.com

Statisztika

Online: 2
Összes: 341928
Hónap: 5369
Nap: 155